Lundbeckfonden – to store tematiske hjerneforsknings opslag på i alt 250 mio kr.

Med opslaget af to store tematiske programmer indenfor hjernesygdomme er Lundbeckfonden klar til at støtte ny dansk hjerneforskning med op til 250 mio. kr. i 2018.

Det største opslag fokuserer på personlig medicin og bakker dermed op om den nationale strategi på området. Hjernesygdomme koster samfundet mere end kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme tilsammen. Alligevel ved vi alt for lidt om både den raske og den syge hjerne. Derfor åbner Lundbeckfonden nu to tematiske opslag på i alt 250 mio. kr.

Det ene opslag på 100 mio. kr. retter sig mod projekter, der vil se nærmere på årsagerne til hjernesygdomme, mens det andet på 150 mio. kr. handler om personlig medicin i forbindelse med sygdomme i hjernen.

Ansøgningsfristen for opslaget om årsagen til hjernesygdomme er d. 22. marts 2018, mens der er frist d. 19. april 2018, hvis man vil søge om støtte til projekter om personlig medicin i forbindelse med hjernesygdomme. Læs mere om opslagene og ansøgningsproceduren her: https://www.lundbeckfonden.com/wp-content/uploads/What-causes-Brain-Disease.pdf og https://www.lundbeckfonden.com/wp-content/uploads/Personalised-Medicine.pdf

Jesper Erdahl/Siska

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *