Bortfald af tilskud til kinin

Den 19. november 2018 bortfalder det generelt klausulerede tilskud til kinin. 

Studier tyder på, at kinin har en beskeden, positiv effekt på lægkramper, men med uhensigtsmæssige bivirkninger. Lægemiddelstyrelsen har derfor vurderet, at behandlingsprisen på tabletter med indhold af kinin ikke står i et rimeligt forhold til den behandlingsmæssige værdi for patienter med natlige lægkramper. Patienter med ”Natlige lægkramper” har tidligere fået tilskud, når lægemidlet var ordineret på recept og lægen i forbindelse med ordinationen tilkendegav, at patienten havde natlige lægkramper ved at markere ”tilskud” på recepten. 

Ændringen sker som følge af, at tabletter med indhold af kinin den 10. september 2018 har ændret udleveringsbestemmelse fra håndkøb (HF) til receptpligt (B). Baggrunden for denne ændring er blandt andet, at kinin er kendt for at have en dosisafhængig indvirkning på QT-intervallet.  

Patienter med lægkramper vil derfor som udgangspunkt ikke længere kunne få tilskud til kinin. Vi henviser i øvrigt til Seponeringslisten fra IRF https://www.sst.dk/da/rationel-farmakoterapi/medicingennemgang/seponeringsliste

Læs mere om baggrunden i Lægemiddelstyrelsens afgørelse om kinin https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/tilskud/generelle-tilskud/afgoerelser/~/media/829B9AFF34B74DCA98DA8A23C5E2453C.ashx

Med venlig hilsen

Iben Lund Thonesen,
Specialkonsulent, farmaceut, lægemiddelstyrelsen

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *