Virtuelt møde om enterovirus D68

For at udbrede kendskabet til situationen i Europa har vi sammensat et hold af verdens førende eksperter indenfor virologi, public health og neurologi til et møde mandag d 13/12 kl 14:30-16:30.
Invitation og program er vedlagt. Jeres medlemmer er umiddelbart de mest relevante i denne sammenhæng i Danmark og jeg håber at I vil dele informationen i jeres respektive selskaber.
Deltagelse i mødet er gratis.

Invitation og tilmelding
Program

Baggrund:
Der er i de seneste måneder observeret en stigning af enterovirus D68 tilfælde i Europe (publiceret i Eurosurveillance forrige uge, link: https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2021.26.45.2100998) og nu er flere tilfælde af akut slap parese begyndt at dukke op i flere Europæiske lande, som der er forudset i artiklen. EV D68 er kendt for at kunne udløse AFP efter det initiale luftvejsstadie er veloverstået, og korrekt udredning og diagnostik forudsætter kendskab og opmærksomhed ift denne sammenhæng. I Holland har en neurolog Jelte Helfferich (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31338675/) på eget initiativ etableret et neurologisk/virologisk netværk og han vil bl.a. fortælle om hvordan man i Holland nu opdager langt flere tilfælde pga netværksarbejdet end tidligere.