Nyheder

Klinisk Kvalitet konference 2024 – Åben for tilmelding – Call for abstracts (deadline 1. september, læs mere i vedlagte link)

Til RKKP’s samarbejdspartnere.
30. og 31. oktober slår Lægevidenskabelige Selskaber, Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning og RKKP endnu en gang dørene op til konferencen, Klinisk Kvalitet 2024, og vi er glade for at kunne fortælle, at vi nu har åbnet for tilmeldingen.
Efter en succesfyldt konference i 2023 med både nationale og internationale oplægsholdere, glæder vi os til igen at byde velkommen til to dage med et mættet fagligt program og suveræne muligheder for netværk med deltagere fra det danske sundhedsvæsen.

På Klinisk Kvalitet 2024 sætter vi fokus på samarbejde på tværs, under overskriften ’Kvalitet i et samlet sundhedsvæsen – vi nedbryder de faglige siloer’. Fokus er på, hvordan vi kan arbejde sammen på tværs af fag og sektorer og i fællesskab bidrage til, at patienter og borgere får ydelser af høj og ensartet kvalitet i hele landet.

Programmet offentliggøres i løbet af de næste måneder, men du kan allerede nu sikre dig en plads ved årets konference – her.

Call for abstract_Kvalitetskonference 2024

RKKP ønsker at understøtte muligheden for, at ansatte i sundhedsvæsenet, som arbejder tæt på borgere og patienter, kan deltage i konferencen. Det er i høj grad disse kolleger, som i hverdagen kan udvikle kvaliteten i sundhedsvæsenet, og det er dem, som kan omsætte viden til handling – derfor vil vi gerne give disse kolleger mulighed for at få rabat på konferencens deltagergebyr. Rabatten for deltagelse begge dage er på kr. 1.000 i forhold til early bird tilmeldingsgebyret.

Tilmeld dig med og uden rabat.

Vi glæder os til at se jer i Aalborg!
Med venlig hilsen
Lægevidenskabelige Selskaber, Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning og RKKP
______________________________________________

Nanna Vestergaard
Event- og Udviklingskonsulent
RKKP – Ressourcer og Innovation
Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram
Ryesgade 53B, 3. etage ▪ DK-2100 København Ø
t:   2441 9706
e:   navest@rkkp.dk
w:  www.rkkp.dk

 

Deltag i undersøgelse: Udfordringer i kognitiv neurorehabilitering

Undersøgelse: Udfordringer i kognitiv neurorehabilitering

Vi vil gerne invitere alle fagprofessionelle, som arbejder med neurorehabilitering, til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse, der skal afdække faglige udfordringer i kognitiv neurorehabilitering. Bag undersøgelsen står de to videnscentre for Neurorehabilitering i hhv. Øst- og Vestdanmark sammen med en faglig arbejdsgruppe på tværs af landet.

Information om undersøgelsen er samlet under dette link:
klik her for at læse mere og deltage i undersøgelsen

Hana Mala rytter, cand.psych, ph.d.
Leder af Dansk Center for Hjernerystelse (DCFH)

 

Lancering af Vælg Klogt anbefalinger om unødvendige CT-scanninger i akutmodtagelser

Løsningsforslag (CT-scanning af maven)

Løsningsforslag (CT-scanning ved synkope)

Anbefaling (CT-scanning af maven)

Anbefaling (CT-scanning ved synkope)

Anbefalingerne er nu færdigudviklet og kan findes på vores hjemmeside her
Anbefalingerne er:

  • CT-scanning af maven ved mavesmerter
  • CT-scanning af hovedet ved synkope

Til hver anbefaling er der to dokumenter:

  • Anbefaling: et kort dokumenter, hvor man hurtigt kan få indblik i anbefalingen, rationalet og de tilhørende referencer. Dette dokument opdateres hvert tredje år.
  • Løsningsforslag: et mere fyldgørende dokument, der både indeholder baggrund for området, anbefalingen og dens rationale samt de udfordringer og løsningsforslag, som er kommet frem.

Til orientering vil anbefalingen om at undgå unødvendige CT-scanninger ved lette hovedtraumer blive lanceret til efteråret.

Med venlig hilsen
Vælg Klogt sekretariatet

Skandinavisk diplomuddannelses i Dystoni og Spasticitetsbehandling

Vi starter en ny uddannelsesrunde op under “Skandinavisk diplomuddannelses i Dystoni og Spasticitetsbehandling” til September 2024 og inviterer nu også enkelte deltagere ind fra bl.a. Canada, ud over de skandinaviske lande.
Deltagere fra Skandinaviske lande vil dog fortsat blive prioriteret og tilmeldingen foregår ved at gå ind på hjemmesiden www.skandyspas.com og trykke på tilmelding og skrive en motiveret ansøgning. Klik på nedenstående link:
Kursus_Spasi_Cervical_2024_ENG

Tilmeldingsfrist er den 1. Juni 2024.

Mvh Bo Biering-Sørensen, overlæge og speciallæge i neurologi

The 10th Congress of the European Academy of Neurology (EAN)

The 10th Congress of the European Academy of Neurology (EAN) will take place in Helsinki, Finland (and online) from 29 June to 2 July this year.
The overarching theme for EAN 2024 is ‘Neuromodulation: advances and opportunities in neurological diseases’, which will be the focus of several sessions, with something for every category of participant, from trainees to specialists, for both clinicians and scientists.
The congress programme will be bursting with Symposia, Workshops, Teaching Sessions, and much more, including some exciting Named Lectures from top-class line-up of speakers.
A range of highly affordable options are available for this year’s congress, with greatly reduced early fees available until 24 April. If you become an EAN Individual member by 31 May 2024 you can also benefit from membership discounts.
For more information about EAN 2024 – please visit the congress website: ean.org/congress2024

Nordisk Spastisitetskonferanse 14.-15. marts 2024

14.-15. mars inviterer Sunnaas til Nordisk spastisitetskonferanse på Scandic Holmenkollen Park i Oslo.

Vi skal presentere ulike typer for spastisitetsbehandling hos voksne og barn, ha gode diskusjoner og debatter om ulike behandlingstilbud til disse to gruppene, og diskutere forskjellene i klinisk praksis innen spastisitetsbehandling i ulike land.

  • Foreleserne vil være en god kombinasjon av internasjonale spesialister på spastisitetsproblematikk, og nordiske fagfolk med lang erfaring fra spastisitetsbehandling.
  • Vår målsetning er at konferansen skal bidra til et bedre klinisk- og forskningssamarbeid på tvers av landegrensene.
  • Målgruppe for konferansen er deg som jobber i multidisiplinært og/eller interdisiplinært team som inkluderer flere spesialister og yrkesgrupper som behandler spastisitet.

Program, påmelding, forelesere og mer om konferansen:

https://www.sunnaas.no/arrangementer/nordisk-spastisitetskonferanse/»

På forhånd takk

Med vennlig hilsen,

Gabriella Baker på veine av Jelena Simic
Gabriella Baker

Koordinator kurs og konferanse
Sykehusservice
Sunnaas sykehus HF
452 37 492 / gabriella.baker@sunnaas.no / www.sunnaas.no

1 2 6