Nyheder

Kursusdag for neuropsykologer om bevægeforstyrrelser

Den 4. oktober 2024 afholder Nationalt Videnscenter for Demens på Rigshospitalet en kursusdag for neuropsykologer og læger med interesse for kognitive processer og bevægeforstyrrelser.
Kursusdagen er tilrettelagt til dig, der ønsker indsigt i forskellige bevægeforstyrrelser og deres neuroanatomiske grundlag og i neuropsykologiske forstyrrelser ved prototypiske bevægeforstyrrelser med hovedvægt på Parkinsons sygdom, Lewy body demens og Huntingtons sygdom og med patientdemonstrationer.
Du undervises i:
• Bevægeforstyrrelser af Lena Hjermind, overlæge, ph.d. og Jørgen E. Nielsen, overlæge, professor, Nationalt Videnscenter for Demens.
• Neuropsykologiske svigt ved Parkinsons sygdom og Lewy body demens af Ida Unmack Larsen, specialist i neuropsykologi, ph.d., Klinik for bevægeforstyrrelser, Bispebjerg Hospital.
• Neuropsykologiske svigt ved Huntingtons sygdom af Rebecca Hendel, neuropsykolog, ph.d., Nationalt Videnscenter for Demens.

Mødeleder er Asmus Vogel, neuropsykolog, lektor, ph.d., Nationalt Videnscenter for Demens.
Kurset er godkendt i specialiseringsmodulet i klinisk neuropsykologi, 15.4.4.2.3. B Neurodegenerative lidelser, Sygdomslære. Der godkendes 5 timer.
Pris: 1.695 kr. (ex. moms)
Tilmeld dig HER

Bevægeforstyrrelser_flyer

Bevægeforstyrrelser_program

Med venlig hilsen

Nina Kotschenreuther

Digital kommunikationskonsulent
Mail: nina.kotschenreuther@regionh.dk

Nationalt Videnscenter for Demens
Rigshospitalet – afsnit 8007
Inge Lehmanns Vej, opgang 8, stuen
2100 København Ø

Telefon: 3545 6922
Web: www.videnscenterfordemens.dk

Nordisk aften ved årets EAN kongres i Helsinki

Vi afholder Nordisk Aften ved årets EAN kongres i Helsinki med Henning Andersen og Niels Erik Gilhus som mødeler.
Vil gerne invitere så mange neurologer som mulig til den nordiske aften, og derfor vil jeg høre til, om du og Dansk Neurologisk Selskab vil være med at gøre opmærksom på arrangementet?
Det er gratis at deltage i mødet, og der serveres middag efterfølgende. Mødet er sponseret af forskellige firmaer – men de har ingen indflydelse på de enkelte oplægsholdere præsentation, ligesom der ikke er nogen former for produktomtale eller anden form for information fra sponsorer. Sponsoreren vil fremgå med logoer på det indledende slide ved mødets start og nederst på invitationen (se link).

Her er information og tilmelding til Dansk Aften ved EAN: https://bpno.dk/gp/MjkyMjiRCYJ-AGY (Linket er et såkaldt magiclink – som bypasser vores login

Jan Andreasen
Editor in Chief, MD & Partner

BestPractice Nordic
m: +45 5151 8831
w: www.bpno.dk
e: jan@bpno.dk

nNBV søger en ny redaktionsgruppeforperson til gruppe C

nNBVen har i løbet af kort tid fundet sin plads som neurologers foretrukne behandlingsvejledning og også et dokument, som kommende læger og neurologer orienterer sig efter. Som forperson vil man få stor indflydelse på behandlingen i denne store patientgruppe. Arbejdet indebærer det overordnede koordinering af arbejdet i redaktionsgruppe C samt deltagelse i nNBVens styregruppe arbejde. Der er i denne forbindelse tre årlige møder (2 virtuelle og 1 fysisk)

Gruppe C koordinerer arbejdet med nNBVs behandlingsvejledninger indenfor CNS traumer, cerebrovaskulære sygdomme og neurorehabilitering.
Redaktionsgruppens primære opgave er løbende at vedligeholde, opdatere og sikre at de eksisterende nNBV dokumenter indenfor området er fyldestgørende for gældende nationale og internationale retningslinjer, men der pågår også et løbende arbejde med at udforme nye behandlingsvejledninger.

Skriv en kort ansøgning inkl. CV til gruppe-c@nnbv.dk senest 01.08.2024, men gerne før. Du er også meget velkommen til at skrive, hvis du har opklarende spørgsmål

Mvh. Asher Lou Isenberg

Stillingsopslag nNBV redaktionsgruppe B

nNBV redaktionsgruppe B: autoimmune og inflammatoriske neurologiske sygdomme søger både yngre og senior medlemmer fra alle regioner

Posterne skal besættes af neurologer (afdelingslæge eller overlæge) eller kommende neurologer i HU. Alle med interesse kan søge.
Det er ønskeligt, men ikke en forudsætning, at du har særligt forhåndskendskab til området. Det vigtigste er du har lyst og vilje til at deltage aktivt i arbejdet.

Alle med interesse kan søge. Det er ønskeligt men ikke en forudsætning, at du har særligt forhåndskendskab til området. Det vigtigste er du har lyst og vilje til at deltage aktivt i arbejdet.
Redaktionsgruppens primære opgave er løbende at vedligeholde, opdatere og sikre at de eksisterende nNBV dokumenter indenfor området er fyldestgørende for gældende nationale og internationale retningslinjer, men der pågår også et løbende arbejde med at udforme nye behandlingsvejledninger.
Posten indebærer mødeaktivitet og forberedelse, redaktionelt arbejde, evt. mulighed for forfatterskab, samt muligheden for at dygtiggøre sig fagligt og organisatorisk sammen med dine kolleger.
Skriv en kort ansøgning inkl. CV til tobias.sejbaek@rsyd.dk senest 15.08.2024, men gerne før.
Du er også meget velkommen til at skrive, hvis du har opklarende spørgsmål.

Tobias Sejbæk
Consultant, phD, Clinical Associate Professor
Esbjerg Hospital, Neurologisk afdeling 

 

 

Klinisk Kvalitet konference 2024 – Åben for tilmelding – Call for abstracts (deadline 1. september, læs mere i vedlagte link)

Til RKKP’s samarbejdspartnere.
30. og 31. oktober slår Lægevidenskabelige Selskaber, Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning og RKKP endnu en gang dørene op til konferencen, Klinisk Kvalitet 2024, og vi er glade for at kunne fortælle, at vi nu har åbnet for tilmeldingen.
Efter en succesfyldt konference i 2023 med både nationale og internationale oplægsholdere, glæder vi os til igen at byde velkommen til to dage med et mættet fagligt program og suveræne muligheder for netværk med deltagere fra det danske sundhedsvæsen.

På Klinisk Kvalitet 2024 sætter vi fokus på samarbejde på tværs, under overskriften ’Kvalitet i et samlet sundhedsvæsen – vi nedbryder de faglige siloer’. Fokus er på, hvordan vi kan arbejde sammen på tværs af fag og sektorer og i fællesskab bidrage til, at patienter og borgere får ydelser af høj og ensartet kvalitet i hele landet.

Programmet offentliggøres i løbet af de næste måneder, men du kan allerede nu sikre dig en plads ved årets konference – her.

Call for abstract_Kvalitetskonference 2024

RKKP ønsker at understøtte muligheden for, at ansatte i sundhedsvæsenet, som arbejder tæt på borgere og patienter, kan deltage i konferencen. Det er i høj grad disse kolleger, som i hverdagen kan udvikle kvaliteten i sundhedsvæsenet, og det er dem, som kan omsætte viden til handling – derfor vil vi gerne give disse kolleger mulighed for at få rabat på konferencens deltagergebyr. Rabatten for deltagelse begge dage er på kr. 1.000 i forhold til early bird tilmeldingsgebyret.

Tilmeld dig med og uden rabat.

Vi glæder os til at se jer i Aalborg!
Med venlig hilsen
Lægevidenskabelige Selskaber, Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning og RKKP
______________________________________________

Nanna Vestergaard
Event- og Udviklingskonsulent
RKKP – Ressourcer og Innovation
Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram
Ryesgade 53B, 3. etage ▪ DK-2100 København Ø
t:   2441 9706
e:   navest@rkkp.dk
w:  www.rkkp.dk

 

Deltag i undersøgelse: Udfordringer i kognitiv neurorehabilitering

Undersøgelse: Udfordringer i kognitiv neurorehabilitering

Vi vil gerne invitere alle fagprofessionelle, som arbejder med neurorehabilitering, til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse, der skal afdække faglige udfordringer i kognitiv neurorehabilitering. Bag undersøgelsen står de to videnscentre for Neurorehabilitering i hhv. Øst- og Vestdanmark sammen med en faglig arbejdsgruppe på tværs af landet.

Information om undersøgelsen er samlet under dette link:
klik her for at læse mere og deltage i undersøgelsen

Hana Mala rytter, cand.psych, ph.d.
Leder af Dansk Center for Hjernerystelse (DCFH)

 

Lancering af Vælg Klogt anbefalinger om unødvendige CT-scanninger i akutmodtagelser

Løsningsforslag (CT-scanning af maven)

Løsningsforslag (CT-scanning ved synkope)

Anbefaling (CT-scanning af maven)

Anbefaling (CT-scanning ved synkope)

Anbefalingerne er nu færdigudviklet og kan findes på vores hjemmeside her
Anbefalingerne er:

  • CT-scanning af maven ved mavesmerter
  • CT-scanning af hovedet ved synkope

Til hver anbefaling er der to dokumenter:

  • Anbefaling: et kort dokumenter, hvor man hurtigt kan få indblik i anbefalingen, rationalet og de tilhørende referencer. Dette dokument opdateres hvert tredje år.
  • Løsningsforslag: et mere fyldgørende dokument, der både indeholder baggrund for området, anbefalingen og dens rationale samt de udfordringer og løsningsforslag, som er kommet frem.

Til orientering vil anbefalingen om at undgå unødvendige CT-scanninger ved lette hovedtraumer blive lanceret til efteråret.

Med venlig hilsen
Vælg Klogt sekretariatet

1 2 6